Over

Excursie - VogelsNatuur- en milieueducatie (NME) is een onderdeel van de gemeente Rotterdam
De verschillende NME-voorzieningen zetten zich dagelijks in om kinderen en volwassenen op een belevenisvolle manier in contact te brengen met plant, dier en natuur in Rotterdam.

Voor kinderen, gezinnen & scholen
De Rotterdamse kinderboerderijen, lescentra en (school)tuinen bieden ondersteuning aan (basis)scholen bij het uitvoeren van natuuronderwijs.
Maar ook voor de bezoekers is er op de voorzieningen genoeg te leren en beleven! Zo zijn er maandelijks activiteiten op de kinderboerderijen en tuinen. De lescentra, gevestigd op het terrein van de kinderboerderijen, zetten regelmatig hun leslokalen open voor publiek. Veel kinderen, gezinnen, opa’s en oma’s weten dan ook jaarlijks de Rotterdamse kinderboerderijen en tuinen te vinden.

In Rotterdam zijn er verschillende initiatieven en ontwikkelingen rondom stadslandbouw. Tegelijkertijd staan de bestaande NME (natuur en milieu educatie) voorzieningen en producten onder druk. In opdracht van de gemeente Rotterdam onderzoekt Wenken.nl hoe NME en stadslandbouw elkaar kunnen versterken. Hiervoor wordt gesproken met diverse mensen en organisaties in- en rond de stad. Ook worden de medewerkers van NME Rotterdam betrokken.